12 Αυγ 2008

7ος ο Τσακμάκης


Ο Χρήστος Τσακμάκης, σημείωσε σήμερα την κορυφαία επιτυχία στην Ιστορία του ελληνικού κανόε καγιάκ. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του C 1 στο σλάλομ με επίδοση 186,67 (σ.σ. προστίθεται η επίδοση του τελικού και του ημιτελικού, που ήταν 92,18), ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβάκος, Μίχαλ Μάρτικαν με 176.65.Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό εφήβων, είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση μετά από απόφαση της αυστριακής ομοσπονδίας του αθλήματος να μη στείλει στο Πεκίνο τον Φουχς κι ενώ είχε χάσει την πρόκριση για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Κρακοβία.

Η επιτυχία του Χρήστου Τσακμάκη είναι έτσι και αλλιώς τεράστια, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του ελληνικού κάνοε καγιάκ, που κατάφερε να προκριθεί σε τελικό. Συγχαρητήρια στον αθλητή και στον Γιάννη Σκούρτη πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Μεθάνων “ΝΗΡΗΙΣ”.

Μετά από αυτή την επίδοση, ο Δήμαρχος Χρήστος Πάλλης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεθάνων θα πρέπει να τιμήσουν τον Ολυμπιονίκη Χρήστο Τσακμάκη στα Μέθανα.