2 Οκτ 2008

Όχι στον Καποδίστρια Νο2 από τον Δήμο Μεθάνων

Επειδή κάποιοι καλοθελητές στον Δήμο Μεθάνων, διαδίδουν ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Πάλλης θέλει τη συνένωση του Δήμου του με τον Δήμο Τροιζήνας, δημοσιεύουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεθάνων (αρ. Απόφασης 11/2007). Λέει λοιπόν η απόφαση αυτή στο δια ταύτα.

Ο κ. Πρόεδρος εισηγείται το 1ο θέμα προ ημερησίας διάταξης «Διοικητική Μεταρρύθμιση (Καποδίστριας Νο2)» του οποίου η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης εγκρίθηκε με την 115/2007 απόφαση του Δ.Σ. κατόπιν δίνει τον λόγο στον κο Δήμαρχο ο οποίος λέγει ότι δεν χρειάζεται να γίνει ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Νο2 διότι η ουσία την Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι οι πόροι και οι αρμοδιότητες και δεν θα βοηθήσει στην Αναπτυξιακή διαδικασία της Χερσονήσου Μεθάνων ούτε και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε συνένωση με άλλους Δήμους διότι :
1.Ο Δήμος Μεθάνων είναι ιστορικός Δήμος, έχει δε ιδρυθεί από το έτος 1834.
2.Είναι αυτόνομη Γεωγραφική Ενότητα. Είναι Χερσόνησος αλλά και οι αποστάσεις με όμορους Δήμους είναι μεγάλες και δεν θα εξυπηρετούνται οι πολίτες.
3.Έχει ιδιαίτερη ταυτότητα διότι είναι Λουτρόπολη με σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μάλιστα είναι από τις παλαιότερες και σπουδαιότερες Λουτροπόλεις της Ελλάδας χαρακτηρισμένη ως Εθνικής Σημασίας. Προϋπήρχε ως αυτόνομος Δήμος και πριν τον « Καποδίστρια Νο 1»
4.Έχει αυτόνομες υποδομές (Βιολογικός Καθαρισμός, Λιμάνι, Μαρίνα, οδικό Δίκτυο, Αθλητικά Κέντρα).
5.Οποιαδήποτε συνένωση με όμορο Δήμο θα είναι καταστροφική για την Χερσόνησο των Μεθάνων με επακόλουθο οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό των κατοίκων.
6.Στον Καποδίστρια Νο1 συνενώθηκαν μόνο οι ΟΤΑ του Αργοσαρωνικού Νομαρχίας Πειραιά και όχι η Δυτική και Ανατολική Αττική. Γιατί ?
7.Είμαστε δε αντίθετοι στην αναδιατύπωση των ορίων των Νομαρχιών διότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην Αναπτυξιακή διαδικασία, άρα λέμε όχι στον Καποδίστρια Νο2 και στην μεταφορά στο Νομό Αργολίδας.
Κάλεσε δε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αφού είδε και τις διατάξεις του Δ.Κ.Κ. αποφασίζει ομόφωνα.
Ο Δήμος Μεθάνων να παραμείνει αυτόνομος και να παραμείνει στην Νομαρχία Πειραιά για τους ανωτέρω λόγους.

Πηγή : Δημοτικό Μέλλον